Przyszłość Policji - pytamy szefów partii politycznych

W związku z zaobserwowaną coraz większą aktywnością polityków na różnego rodzaju wiecach, piknikach, spotkaniach ze społeczeństwem, pomimo, że oficjalnie kampania wyborcza jeszcze nie wystartowała to w trakcie tych spotkania możemy usłyszeć założenia programowe poszczególnych ugrupowań politycznych.

Niepokojący jest fakt, w trakcie tych spotkań politycy nie odnoszą się i nie przedstawiają propozycji rozwiązań polepszenia obecnej sytuacji w szeroko rozumianej budżetówce, a już na pewno dla polepszenia sytuacji funkcjonariuszy i pracowników Policji.

Dlatego w dniu dzisiejszym zostały skierowane pisma do szefów partii politycznych z pytaniami dotyczącymi jaki maja pomysł na przyszłe funkcjonowanie naszej formacji.

Chcemy zapoznać się jak ważne dla polityków jest bezpieczeństwo wewnętrzne kraju oraz osoby, które każdego dnia stoją na straży prawa?

Przypominamy im również, że jesteśmy 120 tysięczna formacją i wraz z naszymi rodzinami jesienią w trakcie wyborów na pewno będziemy brać pod uwagę na ile poważnie się nas traktuje.

Uzyskane odpowiedzi zostaną opublikowane tak aby każdy mógł się z nimi zapoznać i samodzielnie wyrobić sobie opinię.

Poniżej zamieszczamy treść pisma skierowanego do poszczególnych partii politycznych.